Vücut Tipine Göre Giyim Seçimi

Bilgi ve teknoloji çağında yaşadığımız şu günlerde sürekli koşturan zamansızlıktan yakınan bizler İş hayatında özellikle kıyafet konusunda oldukça dikkatli davranmak durumundayız. Genel anlamda zamana ve mekana göre kıyafet seçiyoruz. Beğeni ile karşılaştığımızda kendimizi İyi hisseder özgüvenimiz artar.

Tersi durumlarda moralimiz bozuluruz bir bahane bularak bulunduğumuz yerden uzaklaşmak isteriz. Buna benzer olayları yaşamamak adına ruh halimizi ve vücut tipimizi bilmemizde ve öğrenmemizde yarar var. Kıyafet konusunda uzman biriyle çalışmak işe yarar size zaman kazandırır. Böyle bir imkanınız yoksa vücudunuzu tanımanızda fayda var. Şayet uzun ve ince bir vücuda sahipseniz dar pantolonlar kısa ceketler size uygun olur.

Üzerinize oturan elbiseler babet ayakkabılar tercih edilebilir. Dar pantolonların üzerine akan kumaştan gömlek ve buluz tercih edebilirsiniz. Minyonsanız üzerinize oturan kıyafetlerle şık rahat ve zarif ayakkabılarla kendinizi rahat bir şekilde ifade edebilirsiniz. Diz üzerinde giyeceğiniz manto ve paltolar sizi daha uzun gösterir. Takı seçiminde abartıdan kaçınılmalıdır.

Baseniniz geniş üstünüz ince ise Alt bedende yumuşak, akan kumaşlar kullanın. Aşağıya doğru genişleyen etekler size uygun olur. Tek renk ve tek parça kıyafetlerde daha rahat edersiniz ve sizi ince gösterir. Koyu renkler degaje yakalı bluzlar boru paça pantolonlar giymeniz uygun olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder