ÇAĞIMIZIN EN BÜYÜK SORUNU

Her asrın büyük bir hastalığı olmuştur. Bu bulaşıcı hastalıklar ölümlere kadar varabilen sonuçlar doğurmuştur. Şimdi yaşadığımız çağın en büyük ve en tehlikeli hastalıklarından birisi de kanserdir. Kanser oldukça tehlikeli bir hastalık olmasına rağmen alınacak tedbirlerle uzak tutulabilir. Kanseri yenmek için hastalık daha gelmeden belirli yöntemleri kullanmak çok önemlidir. Kanserden korunma yollarından birkaçını şöyle sıralayabiliriz.

-Öncelikle çağımızın vebası olarak adlandırabileceğimiz kanserden korunmak için düzgün bir şekilde beslenmeli abur cuburdan uzak durmalıyız. Ek olarak kızartma yaptıktan sonra kalan yağlarla tekrar başka yemekler ya da kızartma yapmak kanserin en büyük tetikleyicilerindendir. Kızartmalardan alınan kalori belirli bir miktarın üzerine çıktığında da kanser riski artmaktadır.

-Ülke olarak aşırı derecede tükettiğimiz tuz kanserin en büyük sebeplerinden biridir. Aşırı tuz direk kanser yapmasa da mide de oluşturduğu kanseri tetikleyen maddelerle kanserin oluşmasını tetikler.

- Yine çağımızın en büyük sorunlarından biride hızlı beslenme pratik beslenme olarak da adlandırabileceğimiz fast food yiyeceklerdir. Yukarıda sayılan iki nedeni de içinde barındıran fast food yiyeceklerde hem aşırı tuz kullanımı mevcuttur hem de kızartma üzerine birçok yiyecek tüketilmektedir. Buda kanserin oluşmasında en çok rol oynayan nedenlerdir.

-Alkol bağımlılığı da kanseri tetikleyen en önemli faktörlerdendir. Başta karaciğer kanserini tetikleyen alkol başka bağımlılık yapan maddelerle birleştiğinde örneğin sigara gibi çok daha büyük sorunlara ve hasarlara yol açabilmektedir. Sigara ve alkol birleşince karaciğer akciğer gırtlak ve bunun gibi birçok kanser türüne yakalanma oranını artırmaktadır.

-Ülke olarak alışkanlıklarımız haline gelen yanlış beslenme aşırı alkol ve sigara bağımlılığı kanseri tetikleyen en önemli faktörlerdir. Bu gibi maddelerin azaltılması ve doğru beslenme ile birlikte kanserden korunabilir sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder