KALÇA ERİTME VE SIKILAŞTIRMA ÇÖZÜMLERİ

Günlük yaşantımızda her gün yeni bir tatla, tarifle karşılaşıyor, hepsi birbirinden leziz keklerle böreklerle tanışıyoruz. Bunun dışında iş hayatı yoğunluğunda karbonhidrat ağırlıklı hazır gıda tüketimimiz ve hareketsizliğimizin de katkılarıyla maalesef kilo ve yağlarla tanışıyoruz. Bayanlarda kilo ile birlikte en büyük kabusu olan selülit ve yağlar, kışın bir şekilde kamufle edilebilse de yaz kıyafetleri için aynı durum geçerli değil. Kas ve yağ dokusundan oldukça zengin basen bölgesi vücudun kilo almaya ve yağlanmaya en uygun bölgesi. Kan dolaşımının da daha zayıf olduğu kalçalardaki yağlardan kurtulmak ise mümkün.

Kalça eritme için yapılabilecek en iyi yöntem öncesinde önlem almak. Yağlı gıdalardan fakir beslenmek, bol bol spor, yürüyüşler yapmak, bisiklet kullanmak, TV karşısında az vakit geçirmek, sedatif yaşam dediğimiz hareketsizlikten kaçınmaktır. Ama eğer bu durum çoktan başımıza geldiyse de her şey için geç kalmış sayılmayız. Kalça sıkılaştırma egzersizleri düzenli yapıldığında; örneğin haftada 3-4 gün, 6 ay boyunca düzenli olarak kalçanın çalıştırılmasıyla, basenlerde gözle görülür bir erime olacaktır.

Kalça eritme için yapılan egzersizlerin bir avantajı da duruşu düzeltmesi ve omurga sağlığına da katkısı olmasıdır. Kalça sıkılaştırma egzersizleri kesinlikle tek yöne yapılmamalı, alt ve üst bacak kaslarının ön- arka ve yanlardaki bölümlerini çalıştıracak şekilde olmalıdır. Yine aynı dönemde bol sıvı alarak hareketle birlikte yağların parçalanması kolaylaştırılmalıdır. Sadece pasif kalça-bacak hareketleri değil, yürüyüşler de kalori yakımı ve yağlanma azalmasına katkıda bulunur.

Kalça eritme için, son olarak önereceğimiz yöntem, yağları harekete geçirecek kan dolaşımını hızlandıracak masajlardır. Bunu profesyonel salonlarda yaptırabileceğiniz gibi çeşitli yağları kullanarak ve elinize kan dolaşımını hızlandırıcı masajları yapabilen aparatlardan alarak kendiniz yapabilirsiniz. Unutmayın, başarabilmek için tek şart, hangi yöntemi kullanırsanız kullanın düzenli olarak en az 6 ay aynı şekilde devam etmektir. Sonrasında büyük değişiklik fark edilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder