Fitness’a yeni başlayanlar için…

Bu makale de fitness sporuna yeni başlayan arkadaşlar ve başınıza gelecek olası durumlardan bahsedeceğiz. Bir kere salona girdiğiniz ilk andan itibaren içinizi bir endişe kaplayabilir. Koca koca kaslı adamlar, zorlanarak ve haykırarak ağırlık kaldırmaya çalışanlar, ter kokulu bir soyunma odası ve senin daha çok fırın ekmek yemen lazım gibi laflar… Bu tarz sizi caydırıcı etkenler karşınıza çok çıkacaktır. Ama merak etmeyin, biraz sabredip devamlılık gösterince 1 ay sonra bu yazdığım tüm bu caydırıcı etkenler size avantaj olarak geri dönecektir.
Body building biraz sabır ve birazda güç isteyen bir spordur. Bu işin temeli %70 mutfaktan %30 salondan geçer. Yani salonda kan ter içinde kalıp eve gidince pilava ve ekmeğe saldırmak demek salonda yaptığınız antremanın boşa gitmesi demektir. Bir ya da iki ay çalışıp da o bahsettiğimiz kaslara sahip olmak istiyorsanız veya hocaya şu adamdaki gibi bir vücuda kaç ay da sahip olurum diye homurdanıyorsanız kendinizi bu makaleyi hiç okumamış farzedebilirsiniz.
Yani sonuç olarak iyi bir vücuda sahip olmak istiyorsak öncelik kesinlikle sabır ve zamanda saklıdır. Ayrıca sık sık kendi vücut ölçülerimizi alıp aydan aya ne kadar gelişim gösterdiğimizi analiz etmeliyiz. Başta da belirttiğim gibi mutfakta da kendimize hakim olup, düzenli ve sağlıklı beslenip, antremanlarımızı en doğru şekilde gerçekleştirirsek belli bir çalışma sürecinin sonunda hayal ettiğiniz vücuda kavuşacağınızdan şüpheniz olmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder